XML Nedir?

Blog

XML öğreticilerinin ilk bölümünde, XML'in temellerini öğreneceğiz ve sonra ilk xml belgemizi yazacağız. Bu bölümü tamamladıktan sonra "XML nedir?" XML belgesini anlayacak ve iyi biçimlendirilmiş XML belgesi oluşturabileceksiniz.

XML belgesi nedir?

XML ile ilgili bazı gerçekler:

  • XML dosyası, .xml uzantılı basit bir metin dosyasıdır.
  • XML dosyası çoğunlukla verileri depolamak ve aktarmak için kullanılır
  • XML ayrıca yapılandırma verileri depolamak için uygulamalar tarafından da kullanılır.
  • XML kullanılarak MathXML, SVG, SMIL, XHTML vb. Birçok programlama dili oluşturulur.
  • XML, HTML'ye çok benzeyen biçimlendirme dilidir
  • XML kendi kendini tanımlayıcı niteliktedir ve verilerle birlikte verilerin açıklamasını içerir
  • E Xtensible M arkup L anguage W3C Tavsiyeler

E Xtensible M arkup L Short için anguage veya XML farklı uygulaması arasında internet üzerinden veri dağıtmak için ağırlıklı olarak kullanılan bir metin belgedir. Verilerin depolanması ve taşınması için yapılandırılmış bir belgedir; internet üzerinden veri değişimi için kullanılır. Örneğin, seyahat rezervasyonu uygulaması, verileri işlemek için verileri xml formatında kredi kartı işlem ağ geçidine gönderebilir. Buna karşılık, kredi kartı işleme işlemi, arayan uygulamanın XML biçimindeki başarısını veya başarısızlığını da döndürebilir.

XML ayrıca uygulamalar tarafından yapılandırma bilgilerini saklamak için kullanılır. Örneğin, Java web uygulaması web uygulaması için Servlet, Filtreler vb. Gibi çeşitli bileşenleri bildirmek için web.xml dosyasını kullanır.

İşte basit bir XML dosyası örneği:

 
   ABC Şirketi  
   XYZ Şirketi  
   Programlama Kitabı için Fatura  
    
     XML Kitap  
     100 ABD Doları 
    

Bu dosya .xml uzantılı olarak kaydedilmelidir. Bu dosyayı fatura.xml olarak kaydediyoruz. Fatura.xml dosyasını firefox'ta açarsanız, aşağıdaki gibi xml dosya yapısını gösterecektir:

XML ve HTML

HTML etiketlerini ve ayrıca verileri içerir. HTML, web sitesinin web sayfalarını tasarlamak için geliştirilmiştir. Verilerin yanı sıra verileri web tarayıcısında görüntülemek için bilgiler içerir.

XML'in sadece verileri uygun etiketlerde içerdiği yerde. Veri sunumu için bilgi içermiyor. Bir XML dosyanız varsa, verileri tarayıcıda veya başka bir biçimde sunmak için ayrı bir mantık yazmanız gerekir. XML, verileri taşımak ve depolamak için tasarlanmıştır. XML, HTML'nin yerine geçmez. XML, JSP gibi sunucu tarafı programlarda kullanılabilir ve ardından verileri html biçiminde ayrıştırıp görüntüleyebilir.