Sosyal Medyanın Önemi Nedir?

Blog

Günümüzde gelişen teknolojiyle ve internet kullanım alanının geniş kitlelere yayılmasıyla birlikte iletişim bir kat daha güçlü ve önemli hale geldi. Yaşam şeklimiz, alışkanlıklarımız, eğlence anlayışımız, iletişim şeklimiz çok hızlı olarak değişiyor artık. Öyle ki bazen bu hızlı değişime ayak uydurmakta zorlanıyoruz.

Sosyal medyanın iş dünyasına etkisi nasıl olmaktadır?

Bu kadar iletişimin içinde şirket ve kurumlar da elbette sosyal medyayı kendi lehlerine kullanabilecekleri yolları keşfetmek için kolları sıvamış durumdalar. İleriyi görebilenler ise bu yola çok erken çıkıp birçok firma, kurum ve kişiyi geride bırakarak kendini bir adım öne taşımayı başarmıştır. Artık bilgi çağında yaşıyoruz ve yenilikleri takip etmek ve kendimizi yenilemek bir zorunluluk haline geldi. Ne kadar başarılı, ünlü ve  kaliteli bir marka olsakta sosyal medyayı kullanmıyorsak geride kalmaya mahkumuz demektir.

Yediden yetmişe herkesin kullanabildiği ve kullandığı sosyal medya nedir?

İnternet kullanımı öncesinde radyo, televizyon, gazete, dergi gibi sadece okuyarak ve izleyerek takip edebildiğimiz iletişim araçları medya olarak nitelendiriliyordu ve bu medya araçları tek taraflı iletişim kanallarıydı. Bu tek taraflı iletişimi çift taraflı hale getiren nokta ise internet ve sosyal medya dediğimiz facebook, twitter, linkedin, pinterest…vb gibi sosyal ağların yaygın hale gelmesi olmuştur.

Peki sosyal medya, tek taraflı medyanın  karşılıklı bir iletişim aracına dönüşmesine nasıl etki etmiştir?

Tüm dünyayı parmaklarımızın ucuna getiren sosyal medya organları sayesinde internet sitelerine bilgi ekleyebiliyoruz, haber, yazı, resim, fotoğraf paylaşabiliyoruz, herhangi bir alanda bir siteye yorum yazabiliyoruz, eleştirilerimizi iletebiliyoruz . Böylece internette her şeye etkide bulunup kendimizden bir şeyler katabiliyoruz, duygu ve düşüncelerimizi ifade ederek sosyal medyayı kullanan diğer sosyal medya kullanıcılarıyla iletişime geçebiliyoruz. Kısacası her şeyi takip edip her şeyin içinde olma imkanı sağlıyor sosyal medya bizlere.