SEO Bakım Gerçeği

Blog

SEO, organik arama yoluyla web sitenize daha fazla trafik yönlendirmeye çalıştığımız bir işlemdir. Sunduklarınızı arayan arama yapanların sizi bulabileceğinden emin olmaya çalışıyoruz. Bunu, anahtar kelime araştırma , sayfa optimizasyonu ve teknik SEO ile yapıyoruz . Bu blogdaki diğer yazılarda daha fazlasını keşfedebileceğiniz bu basit açıklamadan çok daha karmaşık olabilir.

Sitenizde optimizasyon işlemini tamamladığımızda, sitenize gelen organik trafikte bir artış görmeyi ve seçtiğimiz anahtar kelimeler için sıralamada bir artış görmeyi umuyoruz. Ek olarak, dönüşüm oranında bir artış görmeyi ve tıklama oranını da görmeyi umuyoruz.

Herhangi bir iyi SEO projesinin başarısını ölçmek için bir ölçüt olması gerekir. SEO'nun işe yarayıp yaramadığını nasıl bilebiliriz? Başarısız olup olmadığını nasıl bilebiliriz? Bir şeyi nasıl biliyoruz?

Bilmek için, bir ölçüm kurmalı ve sonra onu ölçmeliyiz. Bir şey değişiyor mu?

Ben her zaman SEO'nun bir maraton olduğunu söylerim ve sonuçları görmeye başlamak uzun zaman alabilir. Bu, özellikle endüstriye göre inanılmaz derecede değişir. Hareketin, bazı endüstrilerdeki anahtar kelimeler için birkaç haftada, diğer endüstrilerde de bir aydan beri olduğunu gördüm. Çok şey, bu anahtar kelimeler için rekabetinizin ne kadar dik olduğuna bağlı olacaktır. İlk on sıra için yarışacak milyonlarca siteniz varsa, sonuçları kırmak çok daha zordur.

Bu yüzden SEO bakımı önemlidir.

 

SEO Bakımı Nedir?

SEO bakımı, bir sitenin SERP’lerde görünürlüğünü artırmaya yönelik çalışma sürecidir. Her SEO projesinin bir metriğe ihtiyacı olduğunu söylediğimi hatırlıyor musun? SEO'nun çalıştığından emin olmak için bu ölçümleri kullanmak zorundayız. İşte bazı temel SEO bakım görevlerinin bir dökümü.

İzleme:

SEO bakımını yaptığımızda, kurduğumuz ilk şeylerden biri anahtar kelime izlemedir. İlk SEO'mız sırasında, web siteniz için doğru anahtar kelimeleri seçmemize yardımcı olacak anahtar kelime araştırması yaptık. Şimdi bu anahtar kelimeler için seçtiğimiz ve optimize ettiğimize göre, nasıl olduklarını görmek için onları takip ettiğimizden emin olmalıyız. Sitenizin seçilen anahtar kelimeler için haftadan haftaya kadar nerede sıralandığını izlememizi sağlayan özel araçlarımız var.

Bu önemli. Hiçbir yerleşimi garanti etmemize rağmen, görmek istediğimiz şey büyüme. SEO’yu bitireceğimizi ve sitenizin ertesi gün # 1’e sıçradığını görmeyi beklemiyorum. SEO bu şekilde çalışmaz. Ancak önümüzdeki birkaç ay içinde büyüme görmeyi umuyorum.

Ancak, anahtar kelimelerinizi izlemiyorsak, sitenizin nasıl sıralandığı hakkında hiçbir fikrimiz olmaz. Bu, SEO bakımının önemli olmasının bir nedenidir.

 

Analiz

SEO bakımının bir başka yönü de analitiktir. Sitenizin trafiğini izleyeceğiz ve neler olduğunu analiz edeceğiz. Sitenize daha fazla trafik geliyor mu? Trafik nereden geliyor? Bu ziyaretçiler sitenizde ne yapıyor?

Ziyaretçilerinizin ne yaptığını inceleyerek SEO’nuzun nasıl yapıldığı hakkında pek çok eğitimli tahminler yapabiliriz. Analiz edeceğimiz birkaç şey.

 

Oranı tıklayın

Tıklama Oranı (TO), girişinizi arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) gören ve ardından sitenizi tıklayan kişilerin yüzdesidir. Bunu Google Analytics’te izleyebiliriz . Bu neden önemli? Çünkü insanlar girişinizi görüyorsa ve bir nedenden dolayı yanıt vermiyorsa, sitenizin sorgusuna cevap verdiğini düşünmüyorlar. O zaman bunun nedenini ve daha iyi bir TO elde etmek için sitenizdeki meta verilerinde değişiklik yapma olasılığını analiz etmemiz gerekiyor.

Organik Trafik

Elbette, sitenize gelen trafikte genel bir artış görmek istiyoruz, ancak organik trafiğiniz artıyor olsa bile bunu gerçekleştiremeyen faktörler var. Bu nedenle, yalnızca organik ziyaretçilerle ya da sitenize arama motoru sorgulamaları yoluyla giren web sitesi kullanıcılarının neler olduğunu görmek için trafiğinizi filtrelemeye özen gösteriyoruz. Bu önemlidir, çünkü diğer faktörler sitenize gelen toplam trafiği etkileyebilir ve SEO ile başarıyı görüp görmediğimizi bilmenin tek yolu organik trafiği ölçmektir.

Bana bir hikaye ile araya gireyim. Bir müşteri için SEO yaptık ve siteyi trafik için izliyorduk. Anahtar kelimeler yükseliyordu, ancak genel trafik hiç değişmiyordu, hatta düşüyordu. Ancak, trafiği organik ziyaretçilere göre filtrelediğimde, trafik gerçekte artıyordu. Peki neler oluyordu? Seçtiğimiz anahtar kelimeler için trafik artarken, analitik spam’de bir düşüş oldu . Bu iyi, ancak spam gitti, böylece sitenin daha az trafik alıyormuş gibi görünmesi nedeniyle daha az trafik gösterdi. Bununla birlikte, tüm analiz spam’leri doğrudan yönlendirmeler olduğundan, toplam trafik azalırken bile organik trafiğin arttığını gördük.

 

Çıkma Oranı

SEO'dan sonra analiz ettiğimiz bir diğer şey ise hemen çıkma oranı. Hemen çıkma oranı, bir sayfayı görüntüleyen ve başka sayfalara bakmadan sitenizi terk eden kullanıcıların yüzdesidir. Genellikle bu, aradıklarını bulamadıkları anlamına gelir. (Diğer zamanlarda, aradıklarını tam olarak aradıklarını bulup sizi aradıkları anlamına gelse de.) Genel olarak, blog yayınlarında, sitedeki başka herhangi bir yerden daha yüksek bir hemen çıkma oranı fark ediyoruz. Bir kullanıcı blog sayfasına başka bir sayfaya karşı gelirse, muhtemelen ihtiyaç duyduklarını ve bıraktıklarını okurlar.

Belirli sayfalardan çok fazla trafik geçtiğini görürsek, sayfanın iyi performans göstermediğini gösterebilir. İçeriği yeniden değerlendirmemiz, bir bağlantı veya düğme eklememiz veya görsel değişiklikler yapmamız gerekebilir.

 

İyileştirmeler yapmak

Web sitenizde neler olup bittiğini izlemek ve analiz etmek, devam eden iyileştirmelerde değişiklik yapmak için gereklidir. SEO modeli 'set ve unut' ile giderseniz, sadece SEO herhangi bir ilerleme yapıp yapmadığını bilmiyorum, aynı zamanda sürekli bir ilerleme kaydetmiyoruz.

SEO bakımını yaptığımız bir müşteri için, birkaç ay sonra, özellikle bir anahtar kelimenin sıfır ilerleme kaydettiğini fark ettim. Bu anahtar kelime sadece saflara girmiyordu. Biraz daha derine inmiştim ve alakalı bir anahtar kelime iken, sitelerinin tam olarak Google’ın o anahtar kelimeyi yazdıklarında kullanıcıların aradıklarını sanmadıklarını öğrendim. Böylece daha fazla anahtar kelime araştırması yaptım ve daha uygun olacağını düşündüğüm başka bir anahtar kelime buldum. Yeni anahtar kelime için o sayfayı yeniden açtım ve bir ay içinde bu anahtar kelime için site sıralamasını gördüm. Sayfa 1'de değildi, ancak sonuçta, birkaç ay sonra ilerleme olmadan önceki anahtar kelimeyle olanlardan daha iyiydi. Ve elbette amaç, bu anahtar kelime üzerinde ilerleme görmeye devam etmektir.

 

Yeni Fırsatlar Bulmak

SEO bakımının bir diğer amacı, sitenize daha fazla trafik çekmek için yeni fırsatlar bulmaktır. Belki yeni bir anahtar kelime fırsatı kendini gösterir ya da daha önce olmayan yeni bir eğilim görüyoruz. Bunlar, sitenize daha fazla organik trafik almak için kullanabileceğimiz fırsatlar. Sitenizi izlemiyor ve bu fırsatları aramıyorsak, kaçırabilirsiniz!

 

SEO her zaman değişiyor

SEO izlemenin en önemli sebeplerinden biri SEO'nun sürekli değişmesidir. Google algoritması her zaman günceller. İzlemiyorsak, siteniz bir değişiklikten sonra etkilenebilir ve siz bunu bile bilmiyor olabilirsiniz. İzlerken sitenizin ne zaman daha iyi veya daha kötü durumda olduğunu söyleyebiliriz. Bunun neden olabileceğini değerlendirebilir ve rotayı gerektiği gibi değiştirebiliriz.

SEO bakımı SEO'nun önemli bir yönüdür.