SEO Anahtar Kelime

Blog

Anahtar kelime araştırma, herhangi bir SEO stratejisinin kritik bir parçasıdır. Doğru yaparsanız, sitenize yüksek miktarda alakalı trafik getirirsiniz. Bu makalede, hangi anahtar kelimelerin ne olduğuna ve neden onları araştırmanız gerektiğine bakacağız.

Anahtar kelimeler aslında bir web sitesi ve bir arama motoru arasındaki köprüdür. Bir arama motorunun sitenizin ne hakkında olduğunu ve kullanıcı tarafından belirli bir terim veya kelime öbeği arandığında ne kadar alakalı olduğunu belirlemelerine yardımcı olur. Bir arama motoru, hızlı sonuçlar elde edebilmek için uygun etiketler / konular altında doldurdukları web sitelerinin veritabanını tutar. 

Web sitenizi doğru anahtar kelimeler için optimize ederek SERP’lerde görünme olasılığınızın çok daha yüksek olduğundan emin olabilirsiniz.

Ancak…

Anahtar kelimeler söz konusu olduğunda yüzlerce seçenek olabilir. Hangisini optimize etmeniz gerektiğini nereden biliyorsunuz?

Anahtar kelime araştırması.

Genel kural, yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeler aramaktır (yani web siteniz SERP’lerde daha fazla fırsatlara sahip olacaktır), ancak rekabetin daha düşük olduğu bir ölçekte (bir parça için birden fazla büyük şirketle mücadele etmeyeceksiniz) turta). Bunu biraz sonra makalede nasıl yapabileceğinizi inceleyeceğiz. Öncelikle, anahtar kelime optimizasyonu ile ne demek istediğimize bakalım…

 

Anahtar Kelime Optimizasyonu İpuçları

Şimdi, anahtar kelime optimizasyonunu düşündüğünüzde, seçtiğiniz anahtar kelimeyi içeriğinize mümkün olduğunca çok girme konusunda cazip olabilirsiniz. Bu birkaç yıl önce işe yarayabilir, ancak şimdi, anahtar kelime doldurma çok büyük bir hayır-hayır!

Anahtar kelimenizi eklerken, olabildiğince doğal olması gerekir. Ancak bunun olmasını sağlamak istediğiniz birkaç yer var. İyileştirilecek en önemli üç yer şunlardır:

  • Başlık etiketinizin başında;
  • Meta açıklamanız;
  • İçeriğinizdeki ilk 50 ila 100 kelime.

Ayrıca, web sitenizi sıralamada yardımcı olacak anahtar kelimelerinizi optimize etmenin başka yolları da var:

  • Resminiz alt etiketleri (tercihen sayfadaki ilk resim);
  • Sayfanın URL’sinde;
  • Alt başlıklarınızdan en az birinde;
  • İçerik boyunca 2-3 kez (veya kelime sayınıza bağlı olarak).

Gördüğünüz gibi, içeriğinizi doğal tutarken, bir anahtar kelime için tam olarak optimize etmek için birçok şey yapabilirsiniz.

 

Anahtar Kelime Türleri

Web sitenizde kullanmaya karar verdiğiniz anahtar kelime türleri, size en çok değer katabilecek ziyaretçi getirip getirmediğinizi belirler. Öğrenmeniz gereken yedi anahtar kelime türü vardır:

1. GENEL ANAHTAR KELİMELER (AKA KISA KUYRUKLU)

Genel anahtar kelimeler bir konuyu izole eder, ancak daha fazla ayrıntı alamazsınız. Genellikle 'kısa kuyruk' anahtar kelimeler olarak bilinir. Örneğin: “Ayakkabılar”, “Elektrikli Süpürge” veya “Kitap”.

Rekabet genellikle çok yüksek olduğu ve arama amacı hakkında hiçbir fikriniz olmadığı için bu tür anahtar kelimelerden uzak durmalısınız, bu nedenle dönüşümler genellikle oldukça düşüktür.

2. MARKA ANAHTAR KELİMELERİ

Marka Anahtar Kelimeler oldukça açıklayıcıdır. Ürünün markasıyla ilgili bir anahtar kelime içeriyorlar, örneğin: “Adidas ayakkabılar”, “Dyson elektrikli süpürge”, “Harry Potter kitabı.”

Genel bir anahtar kelimeden bir adım ötedeler, ancak aramanın arkasındaki amacın ne olduğu hala açık değil.

3. GENİŞ ANAHTAR KELİMELER

Geniş anahtar kelimeler daha umut vericidir. İyi trafik seviyeleri sağlarlar ve daha az rekabete sahiptirler.

Genelde, araştırmacı ne aradığına karar verdi, ancak yalnızca yaklaşık bir fikri olabilir. Örneğin: “Koşu ayakkabıları”, “Elektrikli süpürge dik”, “Çocuk kitapları.”

Bunlar hala küçük bir yoruma açık ama arama daha spesifik.

4. TAM ANAHTAR KELİMELER

Tam anahtar kelimeler, araştırıcının tam olarak ne bulmaya çalıştıklarını bildiğini gösterir.

Bu anahtar kelime türü, genellikle çok iyi dönüştükleri ve yüksek arama hacimlerine sahip oldukları için optimize edilmeleri iyidir. Örneğin: “En iyi koşu ayakkabıları”, “Elektrikli süpürge değerlendirmeleri”, “Önerilen çocuk kitapları.”

Kesin olarak anahtar kelimelerle ilgili bir sorun var: çok fazla rekabet var.

5. UZUN KUYRUK ANAHTAR KELİMELER

Bence, uzun kuyruklu anahtar kelimeler odaklanılacak en iyi anahtar kelime türüdür.

Genellikle daha düşük arama hacmine sahiptir, yani daha az rekabete sahipler ancak gerçekten yüksek bir dönüşüm düzeyine sahipler. Örneğin: “Hangi koşu ayakkabısı, maratonlar için en iyisi”, “Geri çekilebilir kordonlu dik elektrikli süpürge”, “Hangi çocuk kitapları 8-10 yaşları için en iyisidir”.

Uzun kuyruk anahtar kelimeler rekabet, dönüşüm ve trafik arasında doğru dengeye sahiptir.

6. ALICI ANAHTAR KELİMELERİ

Alıcı anahtar kelimelerinde, arama yapan kişinin nakit parayla ödemeye hazır olduğunu bildiren bir kelime eklenir. Örneğin: “Adidas koşu ayakkabısı”, “Dyson elektrikli süpürge indirim”, “Çocuk kitapları kuponları”.

Bu, işletme modelinize uyuyorsa, alıcı anahtar kelimeleri için optimizasyon yapmak gerçekten akıllı bir hareket olabilir.

7. LASTİK KİCKER ANAHTAR KELİMELER

Tire kicker anahtar kelimeleri genellikle kullanıcının zaten size fayda sağlayacak bir özellik olmadığını gösterir (iş stratejinizle aynı olmadığı sürece). Örneğin: “Ücretsiz koşu ayakkabıları”, “Dyson elektrikli süpürge değişimi”, “Çocuk kitaplarını indirin. ”

Genellikle anahtar kelimeye eklenmiş bir kelime vardır ve para harcamak istemediğini gösterir.

 

Kaydırma

Bu makalede, anahtar kelimelerin ne olduğunu, neden önemli olduklarını ve anahtar kelime araştırmasının web sitenizin başarısı için ne kadar önemli olduğunu inceledik.

Anahtar kelimelerinizi web sitenizde, anahtar kelime doldurma işlemine gerek kalmadan optimize etmek için en iyi yerlere baktık. Ve şimdi kullanılan yedi anahtar kelime türünü biliyorsunuz, yani işletmeniz için hangi türün en iyi olduğuna karar verebilirsiniz.