Neden Responsive Tasarım

Blog

Dünyada Mobil Kullanımda Büyük Artış

Teknolojiyi ana iletişim biçimimiz olarak kullanan modern dünyada yaşayan çoğu insan bir cep telefonuna sahip ve bunu sıkça kullanıyor. Aslında, telefon sahiplerinin neredeyse % 60'ı telefonlarında internet kullanıyor. İnsanlar birçok nedene bağlı olarak internete giriyorlar, iletişim ve kaynak bulma bilgileri bunun başlıca nedenleri arasındaydı.

İnternet sadece gündelik sosyal medya taraması için değil, aynı zamanda tarama ve satın alma için de önemlidir Bu, bir web sitesinin her cep telefonu kullanıcısı ekranına uyarlanabilir olması gerektiği ve böylece açıkça yorumlanmasının hayati önem taşıdığı söyleniyor. Web siteleriniz ilk izlenim her şeydir, bu yüzden bilgilerinin ve içeriğinin okunması kolay olduğundan emin olmak önemlidir.

 

Olumlu Bir Deneyim Sağlamak

Bir ziyaretçinin web sitenizde iyi bir deneyim yaşamasını sağlamak çok önemlidir. 

Eğer onlar web sitenizi kolayca yönlendirebilmeniz için mücadele ederler, başka web sitelerini terk edebilir ve arayabilirler. Google, ziyaretçilerin% 61'inin, gezinme ve bilgilerine erişmede sorun yaşıyorsa bir mobil siteye dönme ihtimalinin olmadığını tespit etti. Bu kişilerin% 40'ı alternatif yerler arayacak.

Mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak, web sitenizin açıldığında yükleneceği yükleme hızını artırır. Web siteniz ne kadar yavaş yüklenirse, ilgilenen bir ziyaretçiniz olma olasılığı o kadar düşük olur. Google, kullanıcı memnuniyetini en iyi duruma getirmek için web sitenizin 2 saniye içinde yüklenmesini önerir.

 

SEO - Arama Motoru Optimizasyonu

Web siteniz Google’ın sıralamasında ne kadar yüksek olursa, web siteniz arama motorlarında görünecektir. Web siteniz mobil uyumlu ise, sıralamada daha yüksek görünecek ve arayanlar tarafından daha kolay bulunacaktır.

 

Mobil Duyarlı Web Siteleri Kritik

Bugün ve gelecekte mobil bir web sitesine sahip olmak artık bir ekstra değil, web sitenizin ve sonuçta işinizin genel başarısı için bir gereklilik ve kritik öneme sahip. Responsive bir tasarıma sahip olmak müşterilerin olumlu bir deneyime sahip olmasını sağlayacak ve işlerinin geri dönüşünü teşvik edecek ve gelecekte de geri dönmelerini teşvik edecekleri başka yerlere bakma ihtimalini azaltacaktır.