AngularJS

Blog

AngularJS Nedir?

AngularJS, JavaScript  çerçevesine benzeyen açık kaynaklı bir Model-View-Controller çerçevesidir.

Angular JS muhtemelen bugün mevcut olan en popüler modern gün web çerçevelerinden biridir. Bu çerçeve çoğunlukla Tek Sayfa uygulamaları geliştirmek için kullanılır. Bu çerçeve, Google’ın kendisinden bir grup geliştirici tarafından geliştirilmiştir.

Google’ın tam desteği ve geniş bir topluluk forumundan gelen fikirler nedeniyle, çerçeve her zaman güncel tutulur. Ayrıca, her zaman pazardaki en son gelişme eğilimlerini de içerir.

Bu derste, öğreneceksiniz

  • AngularJS Özellikleri
  • Angularjs Mimarlık
  • AngularJS Avantajları

AngularJS Özellikleri

Angular, onu pazardaki güçlü çerçevelerden biri yapan aşağıdaki temel özelliklere sahiptir.

  1. MVC - Çerçeve, ünlü MVC konsepti üzerine inşa edilmiştir (Model-View-Controller). Bu, tüm modern web uygulamalarında kullanılan bir tasarım desenidir. Bu model, iş mantığı katmanını, veri katmanını ve sunum katmanını ayrı bölümlere ayırmaya dayanır. Farklı bölümlere ayrılma, her birinin daha kolay yönetilebilmesi için yapılır.

  2. Veri Modeli Bağlama - Verileri HTML kontrollerine bağlamak için özel kod yazmanıza gerek yoktur. Bu sadece birkaç kod parçacığını ekleyerek Angular tarafından yapılabilir.

  3. Daha az kod yazma - DOM manipülasyonu yaparken, herhangi bir uygulamayı tasarlamak için çok fazla JavaScript yazılması gerekiyordu. Ancak Angular ile DOM manipülasyonu için yazmanız gereken daha az miktarda kod sizi şaşırtacak.

  4. Ünite Testine hazır - Google'daki tasarımcılar yalnızca Angular'ı geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda AngularJS uygulamaları için ünite testleri tasarlamada yardımcı olan "Karma" adlı bir test çerçevesi de geliştirdi.

AngularJS Mimarisi

Angular.js, aşağıda gösterildiği gibi MVC çerçevesinin diyagramı olan MVC mimarisini izler.

  • Denetleyici, iş mantığına sahip katmanı temsil eder. Kullanıcı olayları, kontrol cihazınızın içinde saklanan fonksiyonları tetikler. Kullanıcı olayları kontrol cihazının bir parçasıdır.

  • Görünümler, son kullanıcılara sağlanan sunum katmanını temsil etmek için kullanılır

  • Modeller verilerinizi temsil etmek için kullanılır. Modelinizdeki veriler sadece ilkel bildirimlere sahip olmak kadar basit olabilir. Örneğin, bir öğrenci başvurusu yapıyorsanız, veri modelinizde yalnızca bir öğrenci kimliği ve adı olabilir. Veya yapılandırılmış bir veri modeline sahip olarak da karmaşık olabilir. Bir araç sahipliği uygulaması sürdürüyorsanız, aracın kendisini motor kapasitesi, oturma kapasitesi vb. Olarak tanımlayacak yapılara sahip olabilirsiniz.

AngularJS Avantajları

  • Açık kaynak kodlu bir çerçeve olduğundan, hataların veya sorunların sayısının asgari düzeyde olmasını bekleyebilirsiniz.

  • İki yönlü ciltleme - Angular.js, veri ve sunum katmanını senkronize tutar. Artık HTML kodunuzdaki ve daha sonra senkronize edilen verilerinizdeki verileri tutmak için ek JavaScript kodu yazmanıza gerek yoktur. Angular.js bunu sizin için otomatik olarak yapacak. Hangi modelin modelin hangi bölümüne bağlı olduğunu belirtmen gerekiyor.

  • Yönlendirme - Açısal yönlendirme ile ilgilenebilir, bu bir görünümden diğerine geçmek demektir. Bu, tek sayfa uygulamalarının temelini oluşturur; kullanıcı etkileşimi temelinde web uygulamanızdaki farklı işlevlere geçebilirsiniz ancak yine de aynı sayfada kalabilirsiniz.

  • Eğik destekler, hem test Birim Test ve Entegrasyon Test .

  • Yönergeleri adı verilen kendi öğelerini sağlayarak HTML'yi genişletir. Yüksek düzeyde, yönergeler, bir DOM öğesindeki (nitelik, öğe adı ve yorum veya CSS sınıfı gibi) AngularJS'in HTML derleyicisine bu DOM öğesine belirli bir davranış eklemesini bildiren işaretçilerdir. Bu yönergeler, web uygulamanıza daha fazla güç vermek için mevcut HTML öğelerinin işlevselliğini genişletmeye yardımcı olur.