Web Sitenizin Hız Testi Ne Kadar Önemli

Blog

    Her web sitesi olan bir bireyin isteklerinin arasında Google, Yandex, Bing ve diğer arama motorlarında ilk sıralarda çıkmak ister. Ve bu isteği gerçekleştirebilmek için farklı yöntemler arayışlarına girerler. Bunlardan birisi ise web sitenizin açılış hızıdır.

Eğer sıralamada gerçekten yol kat etmek istiyorsanız kesinlikle web sitenizin hızını arttırmalısınız çünkü arama motorlarında yükselmenin en büyük tetikleyicisidir. Web siteniz ne kadar hızlı ise o kadar basit ve hızlı bir biçimde arama motoru sıralamalarında yükselebilirsiniz. 

Arama Motorlarının Web Sitenizi Sevmesi

Örnek olarak Google arama motoronu örnek alalım. Arama motorlarının o kadar web siteyi nasıl analiz ettiğini merak etmissinizdir her arama motorunun botları bulunur Google botlarına Googlebot denilir. Googlebotlar, go    ogle arama motorunda arama yapan herhangi bir web sitesine giriş yapan ziyaretçinin hareketlerini inceler. Kullanıcılarının web sitenize girişinden çıkışına kadar googlebotlar inceler ilk girişinde web sitenizin açılış hızını inceler ne kadar açılış hızı düşük ise bu sizi doğrudan olarak arama motorlarında en üst sıralara taşımaz. Ama bu herkes tarafından gözardı edilen bir noktadır aman siz gözardı etmeyin :)