Seo Nedir?

Blog

Artık günümüzde web sitesi olan bireysel veya kurumsal olsun hiç fark etmez, herkesin arama motoru sonuçlarında kısa süre içerisinde üst sıralarda çıkmak istemektedir.

 

Bunun için de hiç şüphe yok ki son zamanlarda herkesin sıklıkla duyduğu SEO, yani Arama Motoru Optimizasyonu (Search Engine Optimization) çalışmaları yapmaktadır.

 

 

Çok uzaklara gitmeye gerek yok, henüz çok yakın zamanlara kadar pek çok arama motorları, sitelere ait anahtar kelimelere dayalı sonuçlar üretmektelerdi ve bu nedenle anahtar kelimenin web siteler için önem derecesi üst sıralardaydı.

 

 

Ancak günümüzde gelişen arama motorları ile artık anahtar kelime gibi tek bir faktörün SEO anlamına gelmediğinin farkındayız. Malum, hangi sektörde olursa olsun tek bir yere veya tek bir şeye odaklı olmak, tekele bağlamak gibi konulardan hiç kimse haz etmez.

 

 

Bir siteye SEO çalışması yapılabilmesi için, tıpkı anahtar kelimeler gibi, onlarca etkenin hem site içinden hem de site dışından gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle SEO, iki farklı kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar Site İçi SEO ve Site Dışı SEO'dur.

 

 

SEO'nun temeli, arama motorlarında arama yapan insanlara doğru ve özgün sonuçları sunmayı hedefleyen arama motorlarına kendi web sitenizin varlığını ve kaliteli içeriklerinizi kabul ettirmektir.

 

 

Bugün dünyada en çok tercih edilen arama motoru olan Google, arama yapan kullanıcılarına en doğru bilgiyi sunan web sitelere yönlendirebilmek için, sayfaları bir makine gibi taramayı/incelemeyi bırakıp, bir insan gözüyle anlamaya çalışmak için günlerini ve haftalarını harcamaktadır.

 

 

Karşınızda yüzlerce mühendis tarafından her saniye geliştirilen, zeki bir arama motoru varken SEO çalışmalarının tamamı aslında gerçekten hedeflediğiniz kitleye uygun bir site hazırlamanın kısaltılmış halidir.